2018. november 20., kedd

14 NAP/13 ÉJ BALI + GILI MENO KORALLSZIGET



 Részvételi díj: 910 US $/ főtől
---------------------------------------------------------------------------------------------

Utazás: Budapestről vagy Bécsből menetrendszerinti járattal, átszállással (egyénileg)
Időtartam: 14 nap / 13 éj
Elhelyezés: 3 csillagos balinéz stílusú bungalókban, 2 ágyas superior szobákban (1-1 egyszemélyes ággyal vagy 1 kétszemélyes ággyal)
Szállodai ellátás: reggeli
Minimum létszám: 2 fő

Program:
Fedezd fel az egzotikus Balit és a mesés, fehér homokos tengerpartú Gili Meno korallszigetet 14 napos / 13 éjszakás körutazásunkon! A sziget legcsodálatosabb ősi kulturális helyeit ismerheted meg egy magyar idegenvezetővel, s olyan helyeket járhatsz be, melyekre feltétlenül el kell látogatnod Balin töltött nyaralásod alatt!

A körutas csomag tájékoztató jellegű, ízlés szerint változtatható, mind nyaralási időtartamot, hoteleket, útvonalat, túrákat illetően, előzetes egyeztetés és megbeszélés alapján.

A csomag tartalmazza a szállásokat a körút alatt:
Ubud: 8 éj (a sziget szívében) / Gili Meno korallsziget: 3 éj / Sanur: 2 éj (tengerparti város)

Útiterv:

1.nap:
Megérkezés Balira.

A reptérről privát transzfer Ubudba, az első szállásra.
Hotel: 3 csillagos bungalók, Ubud város központjában, egy gyönyörű trópusi kertben, virágokkal, kókuszpálmákkal, a rizsföldek szomszédságában. Rövid sétára található a híres Majomerdő utca, maga az ubudi majomerdő, a művészeti piac, múzeumok és az ubudi királyi palota is.
A hotel szobái hagyományos indonéz stílusban vannak díszítve, légkondicionáltak, saját erkéllyel rendelkeznek. A szobákhoz tartozó fürdőszoba káddal vagy zuhanyzóval felszerelt.
A szálloda étteremmel -nemzetközi és indonéz ételekkel-, medencével vár bennünket, a spa-ban pedig különböző testkezeléseket és masszázsokat vehetünk igénybe.
A szállás egész területén WiFi hozzáférés biztosított, díjmentesen.



2.nap:
Egész napos szabadprogram. 


Fedezd fel Ubudot, Bali kulturális központját a sziget szívében! Ezt a mesés kis várost különleges spirituális energia és hangulat lengki körül, s egyike azon jelentős településeknek, amik még mai napig mélyen őrzik a balinéz hindu vallás sokrétű szertartásait. Szinte minden egyes nap láthatunk utcáin különböző vallási felvonulásokat, rítusokat, felajánlásokat az isteneknek.
Ubud híres a művészetekről, kézművességről, bővelkedik művészeti műhelyekben, galériákban. Figyelemre méltó építészeti látnivalói közé tartozik az ubudi királyi palota, de híres a központban álló művészeti piaca is, vagy az ubudi majomerdő.
A városban rengeteg étterem, ajándékbolt, bár, kávézó hívogatja a vendégeket, míg a város körül festői rizsföldek, művészeti, kézműves közösségek, ősi templomok, paloták, folyók teszik még varázslatosabbá a helyet.



3.nap:
Reggeli után egész napos privát kirándulás (nem csoportos).

Először megnézünk egy hagyományos balinéz táncelőadást, a Barong táncot.


A Barong maga egy oroszlán-szerű mitikus lény a balinéz mitológiában, aki varázserejével védelmezi a balinéz falvakat, a lelkek vezetője, a mindenkori „jó” megtestesítője. Ellensége Rangda, a gonosz boszorkány, aki a sötétség úrnője, a gonosz lelkek vezetője, a „rossz” karaktere. A táncelőadás ennek a két karakternek, Barongnak és Rangdának a harcáról szól, azaz a jó és a rossz mindenkori csatájáról. A táncelőadást a hagyományos balinéz gamelán zene teszi még különlegesebbé.

Tovább autózva, útközben megcsodáljuk Bali legszínpadiasabb rizsteraszát Tegallalang-nál! Álomszerű látvány tárul elénk az útról, a rizsteraszok elkápráztatnak teljes pompájukkal.


Majd végül elérkezünk Bali legimpozánsabb vulkáni kráteréhez, az 1717m magas, máig aktív Batur vulkánhoz. A régi kráter peremén álló egyik étteremben fogyasztjuk el indonéz ételekből készült svédasztalos ebédünket, miközben gyönyörködhetünk a lélegzetállító kilátásban a Batur vulkánra és a krátertóra nézve.


Ebéd után ellátogatunk egy kávéültetvényre, ahol megkóstolhatjuk Indonézia kávé és tea remekeit, valamint megízlelhetjük a világ legdrágább kávéját, a híres Luwak kávét is és megismerkedhetünk a kávé “termelőjével”, a cibetmacskával. A cibetmacska a legérettebb kávészemeket csipegeti le a kávécserjékről, majd 36 órányi emésztés után üríti szervezetéből. A gyomrában állítólag olyan enzimek "őrlik a kávét", melyek oldják, tompítják a kesernyés ízt, "megtörik" a fehérjéket, és ezzel együtt csökkentik a kávé savasságát és koffeintartalmát.
 

Végezetül bepillantást nyerünk Bali lelkébe, ellátogatunk a Tirtha Empul szent forráshoz! Ez az ódon hely évszázadokon keresztül a lelki megtisztulásra vágyók zarándokhelye, Bali “Ganges-e”.  A dombok által védett völgyben egy szent forrás ontja vizét, amelyről a Balinézek úgy tartják, hogy gyógyító ereje van, lemossa a testet, elmét ért negatív hatásokat, s megtisztítja a lelket is. Éppen ezért, az egyik leglátogatottabb hely a szigeten.



4.nap: 
Reggeli után egész napos privát kirándulás (nem csoportos).

Első körben ellátogatunk az Ubud körül található kézművesfalvakba, ahol megcsodálhatjuk a hagyományos balinéz batikfestést, bepillantást nyerhetünk a fafaragó és ezüst ötvös műhelyekbe, s ahol figyelemmel kísérhetjük a mesterembereket is munka közben. Természetesen mindegyik műhelyben vásárolni is lehet a remekművekből.  



A kézművesfalvak látogatása után megebédelünk egy hangulatos étteremben, a rizsföldeken.

Ebéd után elkirándulunk egy gyönyörű vízeséshez, egy zöldellő trópusi környezetben. A hűsítő vízben lehet fürdeni is!


Majd végezetül megnézzük a híres elefántbarlangot, más néven Goa Gajah-t, amely a 9. századból megmaradt barlang, ősi hindu és buddhista meditációs hely.  A szentélyként szolgáló szűk barlang bejárata egy díszesen faragott démonfejnek a szája. Bent lingam és yoni, valamint Ganesha, elefántfejű hindu isten szobrai állnak. A Goa Gajah-t 1995-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A templom mögött egy igazi édenkert csalogat, lótusztóval, s ősrégi fákkal.
 
 
5.nap:
Egész napos szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: kirándulás elefántháton, vagy rafting (vadvízi evezés), vagy mindkettőt egy napon. 
Ezen a napon szabadprogram választható Ubud városában, vagy fakultatív program. 


A fakultatív program keretein belül lehetőség van kipróbálni az elefántháton való kirándulást, vagy a vadvízi evezést, de akár mind a két izgalmas kalandon is részt lehet venni egy napon.

Magasan, az elefántok hátán, egy kétszemélyes tíkfaülésben ülve élvezheted a nem mindennapi kirándulást a hűs dzsungelen keresztül, s egy olyan élménnyel lehetsz gazdagabb, amit egészen biztosan nem fogsz elfelejteni!
A vadvízi evezés egy igazi kihívás! Balin az Ayung folyó és a Telaga Waja folyó nyújt kitűnő lehetőséget ehhez az izgalmas kalandhoz. 10km hosszú szakaszon, közel 2 órán át élvezheted a trópusi környezetben a vadvízi evezést, képzett, tapasztalt vezetők irányításával. Az akciódús rafting után forró zuhany, s egy svédasztalos lakoma vár az egyik étteremben, kilátással a fenséges hegyekre, rizsföldekre.
De kombinálhatod Bali két legkedveltebb és legizgalmasabb kalandtúráját és 1 nap keretein belül részt vehetsz mindkét fantasztikus programon!

Egyéb más fakultatív programlehetőségek:
https://www.oriannabalitours.net/kalandturak/


6.nap:
Reggeli után egész napos privát kirándulás (nem csoportos).

Utunk első állomása Tanah Lot, egy káprázatos, egyedi temploma a szigetnek, melyet a tenger balinéz isteneinek emeltek. Tanah Lot az Indiai-óceán partján áll, egy hatalmas tengeri sziklán, melyet a dagály folyamatosan formált az évek során. A szikla barlangjában kígyók élnek, amiket a templom őrzőinek tekintenek, a gonosz szellemeket tartják távol a szent helytől. Élvezd a lenyűgöző kilátást erre a misztikus templomra, s az Indiai-óceánra a szikla tetejéről!


Majd észak felé vesszük az irányt, a  gyönyörű Jatiluwih rizsteraszokhoz. Ha igazán a természet szerelmese vagy biztos, hogy rabul fog ejteni a látvány! Lesétálhatsz a teraszok kis ösvényeire is, hogy még közelebb kerülj az ültetvényekhez, s a kis kunyhókhoz a földeken. Élvezd az eléd táruló panorámát, a friss levegőt a Batukaru és Agung hegy csúcsaival a háttérben.
 
 
Ebéd Jatiluwih rizsteraszai között egy étteremben.

Végezetül ellátogatunk a sziget egyik leghíresebb templomába, az Ulan Danau Bratan templomba, mely a Bratan-tó partjánál épült, egy része pedig magán a tavon “úszik”. Ezért is hívják más néven úszó templomnak, a háttérben csodás hegyláncok panorámájával. A templomot a balinéz vizek istennőjének, Dewi Danu-nak építették és központi szerepet játszik a balinézek ünnepségeiben.


Az úton visszafelé haladva megállunk egy szines forgatagban, egy hagyományos balinéz fűszerpiacon. Vanília, szerecsendió, fahéj, kurkuma, kesudió, sárkánygyümölcs, kókusz és rengeteg más egzotikus fűszer és gyümölcs kóstolható, vásárolható a piacon.



7.nap:
Egész napos szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: látogatás a Bali Safari & Marine Park-ba
Ezen a napon szabadprogram választható Ubud városában, vagy fakultatív program.
A fakultatív program keretein belül lehetőség van ellátogatni a Bali Safari & Marine Park-ba.



A szafari park több, mint 60 állatfajnak, azon belül is több száz állatnak ad otthont, köztük néhány ritka és veszélyeztetett fajnak is, mint a komodói sárkánygyík, vagy az orángután. A park egy csodálatos élményt nyújt rengeteg szórakozási lehetőséggel kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Lovagolj elefántháton, fotózkodj orangutan bébivel az öledben, figyeld meg kedvenceidet az ügyességi állatbemutatón, elefántshow-n, vagy pihenés képpen csobbanj egy nagyot a vízi élményparkban, ahol medencék, csúszdák várnak rád! A park másik fő attrakciója egy igazi szafari kirándulás a vadon élő állatok természetes közegébe. Egy szafari villamosban ülve vezetnek be a vadak birodalmába, ahol szemtől szembe kerülhetsz az oroszlánokkal, tigrisekkel, zebrákkal, orrszarvúakkal. A parkban lévő édes vízű akváriumban közel 40 halfaj, ezen belül több ezer féle hal él, a világ számos folyójából. A legizgalmasabb és legérdekesebb pillanatok mindig az etetés pillanatai. Ne hagyd ki a ragadozó piranhak vagy a 3méter hosszú Arapaima ebédidejét! 

Vegyél részt az izgalmas éjszakai kalandtúrán a vadonban! Egy különleges, speciális védőketreccel felszerelt kis villamos visz be a vadállatok birodalmába napnyugta után, ahol közelről láthatod, s meg is etetheted őket.

A parkban egy varázslatos színházi előadás is megtekinthető, a Bali Agung Show, mely Bali gazdag kultúráját mutatja be egy régi legenda alapján, egy hős balinéz királyról s annak imádott kínai feleségéről.

Egyéb más fakultatív programlehetőségek:


8.nap:
Reggeli után egész napos privát kirándulás (nem csoportos).

Első megállónkon ellátogatunk Bali egyik legfontosabb templomához, ahol nem mindennapi élményben lesz részünk! A Goa Lawah denevérbarlang és templom egy különleges szent helye a balinéz embereknek. A természetes barlang maga egy szentély, melyben több ezer denevér fészkel, amiket a balinézek szentként tisztelnek.
 

Meglátogatjuk Charlie csokoládé- és szappangyárát a tengerparton. Ez a kis manufaktúra a magas kókuszpálmák alatt bújik, gyönyörű természetben. A kis bambuszkunyhókban bio étcsokoládét állítanak elő, ami 69% vagy 85% kakaót tartalmaz, Narkabo Chocolate Nibbles néven. A kakaóbab helyben, Balin termesztett és hidegen sajtolt, így válik belőle egészséges, nyers, étcsokoládé. A 85%-os kakaótartalom miatt a csokoládé gazdag magnéziumban és antioxidáns. Meg is lehet kóstolni a csokoládékat. A csokik mellett még kókuszpálmaszirupot (élő pálmafákból készült), trópusi juharszirupot, ropogós, étcsokoládéval bevont rizscsokikat, naptejet és más egyéb testápoló termékeket is gyártanak, forgalmaznak. Egy kis szappanstúdió, műhely is található a területen, ahol csodálatos, kézzel készített szappanokat állítanak elő.

 
Következő állomásunk az egykori karangasemi királyok fürdője, a Tirta Gangga. A fürdőt egy hatalmas trópusi park közepére építették, rizsföldek, s hegyek gyűrűjében. Kertjében medencék, halastó és egy magas szökőkút áll. A név, Tirta Gangga az indiai szent Gangga folyóra utal, a tirta pedig Balinéz nyelven szent vizet jelent.


Az egész napos kirándulást egy pihentető és frissítő fürdőzéssel zárjuk a fehérhomokos Pasir Putih tengerpart csodás kis öblében. A parton, a nyugágyunkban fekve, nagyon finom masszázst is kérhetünk az ott dolgozó masszőröktől.



9.nap:
Kora reggel 7 órakor kijelentkezés a szállodából és megkezdjük utunkat a mesés Gili Meno korallszigetre. A padangbai kikötőből indulunk egy gyorshajóval a szigetre. A hajóút kb. 1,5 órás, s ha szerencsénk van, még delfineket is láthatunk lubickolni a tengerben az út során. Gili Menora dél körül érkezünk.


Gili Meno egy nagyon kicsi kis korallsziget, ahol nincs semmiféle motorizált közlekedés, autók, robogók, amik megzavarnák az idillt és a nyugalmat. Gyalogosan közlekedhetünk, vagy kerékpárt bérelhetünk, de igénybe vehetjük a kis lovas kocsi –helyi nyelven cidomo- szolgáltatásait is.

A szállásunk egy hangulatos kis bungaló egy csodás trópusi kertben, csak pár perc sétára a kikötőtől és Gili Meno legszebb fehér homokos tengerpartjától.
 

Foglald el a szobádat és add át magadat a paradicsomnak! Minden, amit kívánhatsz, egy helyen van: nap, homok és kristálytiszta tenger.

Gili Meno és testvérei, Gili Air és Gili Trawangan mint 3 gyöngy fekszenek a kéklő tengeren, Lombok sziget észak-nyugati partjainál. Gili Meno a legkisebb a három sziget közül, kb. 2 óra alatt körbe lehet sétálni, a tengerparti sétányon haladva. Mivel a legcsendesebb, legbékésebb is a másik két Gilihez képest, ezért nagyon közkedvelt azok között az utazók között, akik kicsit szeretnének elvonulni a világ zajától, valamint a nászutasok és családosok körében is nagy kedvenc.


Az egész helynek van egy igen nyugodt, kellemes, gondtalan atmoszférája, ami teljesen rabul ejti és elvarázsolja az odalátogatókat.
A sziget partjait végig tündöklő fehér homok borítja, kis tengerparti kávézókkal, bambusz kiülőkkel, éttermekkel, ahol a tenger gyümölcseitől kezdve, friss salátákat, nyugati és ázsiai ételeket is árulnak.


Érdemes mindenképpen kipróbálni a pipás búvárkodást, vagy a palackos merülést, a tenger hihetetlenül gazdag élővilága, kristálytiszta vize és a partok mentén futó korallszirtek felejthetetlen élményt nyújtanak. A sziget körül a tengerben rengeteg hatalmas, zöld, tengeri teknős él, jó szerencsével látni is lehet őket a vízben és együtt is lehet velük úszni.

Külön érdekessége Gili Menonak a természeti csodáin kívül, hogy saját madárparkja, valamint teknős neveldéje is van, ahol a tojásból kikelt kisteknősökről gondoskodnak, majd egy bizonyos kort elérve a tengerbe engedik őket.
 

Tiszta időben pedig Bali legmagasabb vulkánja az Agung, valamint Indonézia második legmagasabb vulkánja, a Rinjani vulkán Lombok szigetén látható a Gili szigetekről.

10.nap:
Egész napos pihenés, strandolás Gili Meno korallszigeten.

11.nap:
Egész napos pihenés, strandolás Gili Meno korallszigeten.

12.nap:
Reggeli után kijelentkezés a szállásról és visszautazunk Balira, gyorshajóval. Sanurba, körútunk utolsó állomására és a szállására a délutáni órákban érünk.


Hotel: 3 csillagos szálloda Sanur városban, csodás trópusi kertben, csak pár lépésre a híres sanuri tengerparttól.A balinéz stílusú szobák légkondicionálóval, minibárral, saját fürdővel, meleg zuhannyal felszereltek. A helyszíni étteremben indonéz és nyugati ételeket kínálnak. A szállásnak tágas, szabadtéri úszómedencéje is van. A szálláshely teljes területén WiFi hozzáférés biztosított, díjmentesen.
 
13.nap:
Egész napos szabadprogram. 
Fakultatív programlehetőségek:

14.nap:
Kijelentkezés a szállodai szobából, majd irány a reptér, búcsú Balitól.



Ár tartalmazza:
-superior hotelszobák reggelivel
-retúr reptéri privát transzfer
-privát autó sofőrrel, benzin, parkolási jegyek
-4 egész napos kirándulás
-magyar nyelvű idegenvezetés az egész napos kirándulások alatt
-retúr gyorshajójegy Gili Meno-ra
-szárazföldi retúr transzfer a kikötőbe/ből
-adók, illetékek

Ár nem tartalmazza:
-nemzetközi repjegy, repülőtéri illeték
-egyágyas felár
-betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
-személyes kiadások
-reggelin kívüli étkezések
-belépőjegyek (1-3 US $ helyenként)
-fakultatív programok költségei


*Egyéb választható egész napos privát kirándulások:


 
 
Elérhetőség
Orianna Bali Tours
Jl Tangkuban Perahu No. 95
Padang Sambian
Denpasar – Bali 80119
Indonesia

Phone:
+62 (0) 821 474 674 27
Web:
E-mail:
oriannabalitours@gmail.com
Facebook:

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése