2018. november 18., vasárnap

KÖZÉP-BALI KIRÁNDULÁS 1.


Kód: T2
(egész napos)

Barong táncelőadás
Tegallalang rizsteraszok
Ebéd a Batur vulkán lábánál
Indonézia tea és kávé specialitásainak kóstolása, egy kávé és fűszerkertben
Tirtha Empul szent forrás

• Először megnézünk egy táncelőadást, a Barong táncot Batubulán faluban. A Barong maga egy oroszlán-szerű mitikus lény a Balinéz mitológiában, aki varázserejével védelmezi a Balinéz falvakat, a lelkek vezetője, a mindenkori „jó” megtestesítője. Ellensége Rangda, a gonosz boszorkány, aki a sötétség úrnője, a gonosz lelkek vezetője, a „rossz” karaktere. A táncelőadás ennek a két karakternek, Barongnak és Rangdának a harcáról szól, azaz a jó és a rossz mindenkori csatájáról. A táncelőadást a hagyományos Balinéz Gamelán zene teszi még különlegesebbé.


• Csodáld meg Bali legszínpadiasabb rizsteraszát Tegallalang-nál! Álomszerű látvány tárul eléd az útról, a rizsteraszok elkápráztatnak teljes pompájukkal.


• Látogass el Bali legimpozánsabb kráteréhez, a Batur vulkánhoz!  A Batur vulkán egy ikonikus, aktív vulkán, amely egy hatalmas kráterből 700m magasan emelkedik a felszínre. A vulkán mellett Bali legnagyobb kristály vizű krátertava tündököl, egy óriási krátergyűrűben.

• Élvezd a lélegzetállító kilátást a Batur vulkánra és a tóra, miközben az ebédet fogyasztod az egyik étteremben a kráter peremén.



• Kóstold meg Indonézia tea és kávé remekeit az egyik kávéültetvényen! 
Megízlelheted a világ egyik legdrágább kávéját, a Luwak kávét, s találkozhatsz a cibetmacskával is, a kávé “termelőjével”. A Kopi Luwak a Szumátra szigetén élő, a macskánál kicsit nagyobb ragadozó, az úgynevezett "pálmasodró cibetmacska" ürülékéből összeszedett kávéféleség.
A cibetmacska a legérettebb kávészemeket csipegeti le a kávécserjékről, majd 36 órányi emésztés után üríti szervezetéből. A gyomrában állítólag olyan enzimek "őrlik a kávét", melyek oldják, tompítják a kesernyés ízt, "megtörik" a fehérjéket, és ezzel együtt csökkentik a kávé savasságát és koffeintartalmát.


• Nyerj bepillantást Bali lelkébe, látogass el a Tirtha Empul szent forráshoz! Ez az ódon hely évszázadokon keresztül a lelki megtisztulásra vágyók zarándokhelye, Bali “Ganges-e”.  A dombok által védett völgyben egy szent forrás ontja vizét, amelyről a Balinézek úgy tartják, hogy gyógyító ereje van, lemossa a testet, elmét ért negatív hatásokat, s megtisztítja a lelket is. Éppen ezért, az egyik leglátogatottabb hely a szigeten.



Ár tartalmazza:
- privát transzfer egy kényelmes, légkondicionált járműben
- benzin
- parkolási díj
- magyar nyelvű idegenvezetés
- adók, illetékek

Ár nem tartalmazza:
-belépőjegyek (1-2-3 US $ helyenként)
- ebéd
- vacsora
- adományok a templomokban
- egyéb személyes kiadások


Indulás:
Reggel 9-kor a szállodából (Ubud, Sanur területéről)


Ajánlatkérésért kérjük írj nekünk:
oriannabalitours@gmail.com



Elérhetőség
Orianna Bali Tours
Jl Tangkuban Perahu No. 95
Padang Sambian
Denpasar – Bali 80119
Indonesia

Phone:
+62 (0) 821 474 674 27
Web:
E-mail:
oriannabalitours@gmail.com
Facebook:

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése